Afgrond .
Afgrond

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Jaar
  2004
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Hoofdpersoon
  Vrouw

Fragment

Proloog De hellevaart omhoog. Na de zware klim en het bereiken van de top hoorde er een adembenemend vergezicht te zijn, een weids panorama over het dal. Maar er was geen uitzicht, geen horizon. Er was alleen dat gehate gezicht, onduidelijk, vertroebeld door woede. Er was alleen die mond, die sprak en woorden vormde die haar dromen vernietigden. De toekomst die ze voor ogen had gehad was ingestort, van haar visioen restten alleen nog brokstukken, wankele stenen van een ruïne aan de rand van een peilloze afgrond. De haat die ze voelde oversteeg alles wat ze gekend had. Hij rees ziedend in haar op, brandde achter haar ogen en vlamde door haar aderen op zoek naar ontlading. Ze moest lucht hebben, ruimte. Het duizelde haar. Ze zou stikken als ze er geen uitweg voor vond. En plotseling kantelde de wereld en was er alleen nog leegte en diepte. Ze was alleen zoals ze nog nooit alleen was geweest. Alleen met het woud. Een kort moment was het alsof ze met nieuwe ogen keek, alsof ze het voor het eerst zag. Het woud was niet groen of zwart, maar blauw. Een diep, ongrijpbaar blauw. Een fataal, zwijgend blauw. Niets bewoog. Niets, behalve die handen, die grepen en klauwden en houvast zochten. Verloren. Haar handen. Haar val deed drie kraaien krijsend uit de afgrond opstijgen. Toen volgde de klap die de laatste lucht uit haar longen perste. Ergens kabbelde een beekje.

Afgrond

Bewerk titel :

Corine Kisling

Bewerk auteursnaam :

€ 4,99


Een man, een vrouw, een moeder. Een veel te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar, en een hotel dat naar de hel genoemd is.
Vera voelt zich gegijzeld op een reisje naar het Zwarte Woud dat cultureel had moeten zijn, maar gaandeweg meer weg krijgt van een overlevingstocht met vraagtekens. Wie is die familie Niederau bij wie onderweg zo nodig een bliksembezoek moet worden afgelegd? Wat is eigenlijk de reden voor dit reisje? Wat is er bekokstoofd tussen moeder en zoon? Vera lijdt onder het gebrek aan privacy, waardoor ze verstrikt raakt in haar eigen toekomstdromen en schuldgevoelens die ze liever zou verdringen.
Haar schoonmoeder heeft echter ook eigen lijnen uitgezet op de toekomst, en Vera heeft van meet af aan het gevoel dat ze een strijd tegen haar levert met haar man Reinout als inzet. Een strijd waarbij ze elke dag een stukje grond moet prijsgeven. Maar haar eigen voornemens komen uit het diepst van haar wezen en vormen een oerkracht die zich door niets of niemand laat stuiten.
Afgrond beschrijft de evolutie van drie karakters die in hun ontwikkeling niet altijd diegenen blijken te zijn die men zou denken. De tegenstrijdige belangen tussen de drie protagonisten leiden tot een onderhuidse confrontatie, die met veel spanning wordt opgebouwd en ten slotte naar een tragische en bloedstollende ontknoping voert.


   

Stijlen

Diepgang

Geestelijk geweld

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

Corine Kisling

Meer over Corine Kisling

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00