De groene gloed .
De groene gloed

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Jaar
  2000
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Hoofdpersoon
  Vrouw
 • Tijd
  1900-heden

Fragment

Het was stil in huis. In de keuken was het gezoem van een koelkast te horen, in de bijkeuken het gedruppel van een kraan en achter een slaapkamerdeur een zacht en regelmatig geronk, maar het waren het soort geluiden die stilte vormen, zoals alle kleuren tezamen het wit scheppen.
In de hal weerklonk het getik van een grote staande klok. De maan scheen door het bovenlicht van de voordeur en ontrolde een witte loper tot aan de voet van de klok, die zich op dat moment juist voorbereidde om al die stilte met zijn bronzen stem nog eens extra te bekrachtigen. Er was eerst een inwendig gerommel te horen van zakkende gewichten, een ratelende ketting, een dof geklik. Daarna volgde zijn boodschap die in diepe bastonen door het hele huis werd gestuwd en elke plek bereikte. Paukenslagen in een verstild orkest.
Overdag onderging ieder die hem hoorde een zeker gevoel van bezinning, even maar, tot de klank verstorven was. 's Nachts, in het duister van de hal, als de mensen op hun innerlijke geluiden waren afgestemd, sloeg hij voor zichzelf en voor de dingen in het huis. Of voor iemand die de slaap niet kon vatten.

De groene gloed

Bewerk titel :

R.M. Meenk

Bewerk auteursnaam :

€ 4,99


Heel haar leven heeft Hannah Best haast gehad. Haast om haar school af te maken, haast om het benauwende Belderhoek te verlaten en in de stad te gaan wonen, waar het echte leven zich afspeelt, waar beweging is. Maar wanneer al die beweging op zeker moment niet meer parallel lijkt te lopen met haar eigen leven, keert ze terug naar de ouderlijke hoeve, ziek en met een huwelijk dat zijn beste tijd gehad heeft. Een tijdelijke terugkeer, denkt ze.
In Hannahs ogen is het dorp Belderhoek in de laatste eeuw niet meer veranderd. Haar grootvader, haar ouders, broers en vroegere schoolvrienden wonen er nog of weer, en het leven volgt er nog steeds de seizoenen. Maar er gebeuren nu wel hele vreemde dingen, eerst in de kamer waar Hannah herstelt van haar ziekte, en daarna in het dorp zelf. Hannah hoort voetstappen op de treden naar haar opkamer. En wie is de vrouw die zij 's nachts meent te zien?
Intussen wordt in Belderhoek de nieuwe villawijk gesaboteerd en koopt een mysterieuze onbekende plotseling een aantal werkmanshuisjes op.
Hoewel alle gebeurtenissen aanvankelijk niets met elkaar te maken lijken te hebben, sluit het web zich langzamerhand en blijken heden en verleden onlosmakelijk verbonden.

 


   

Stijlen

Diepgang

Ontroerend

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

R.M. Meenk

Meer over Corine Kisling

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00