De mislukte moordenaar .
De mislukte moordenaar

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is beveiligd met Watermarking
 • ISBN papieren versie
  978-90-78376-05-7
 • Jaar
  2012
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is beveiligd met Watermarking
 • Hoofdpersoon
  Man / Jongen

Fragment

De duivelse brief

Jorge had vaak over de duivel gehoord, maar hij had hem nooit gezien en hij moest altijd ontzettend lachen als iemand die hij net had bestolen riep: ‘Rot jongen, de duivel zal je halen.’ Dat gebeurde vaak want Jorge was een dief.

Hij was zes toen hij op straat terecht kwam. Zijn moeder was weggegaan met een knappe meneer in een dure auto en een vader had hij nooit gehad. Niet dat hij dat erg vond. Vaders kwamen en gingen. Bij hen in de straat was bijna niemand die altijd dezelfde vader had.

Zijn moeder was heel lief. Toch liet ze hem achter in het kamertje van golfplaten waarin ze woonden. Ze had wat geld voor hem neergelegd, maar dat was zo op. Daarom was hij de straat op gegaan op zoek naar eten of geld. In het begin ging hij elke avond terug naar het golfplaten kamertje, maar op een dag woonde er opeens iemand anders. Een erg grote kerel gaf hem een pak slaag toen hij durfde te zeggen dat dit zijn huis was. Daarna was hij er nooit meer heen gegaan.

Hij sloot zich aan bij een bende kinderen die op straat leefden. Hij was tamelijk goed geworden in het zakken rollen en soms waste hij autoramen bij het stoplicht. Al met al was het leven zo slecht nog niet. Hij had meestal geld om te eten. Af en toe kocht hij lijm in een plastic zak waaraan hij snoof, zodat hij heerlijk zweverig werd en soms dronk hij bier, samen met de anderen, terwijl ze om een vuurtje lagen dat ze aanstaken op de vuilnisbelt.

Er waren ook gevaren in Jorges straatleven. Vooral de ordedienst en de politie waren link. Je moest er voor zorgen dat je nooit in handen viel van iemand in uniform, want dan kon je het ergste verwachten.

Over de auteur

Thea Dubelaar ( 1947) werd bekend met haar debuut ‘Sjanetje’ dat in1979 uitkwam en dat meteen werd bekroond met een zilveren griffel. Sindsdien schreef ze meer dan vijftig boeken voor allerlei  leeftijden. Fantasy en spannende detectives, maar ook gevoelige verhalen over het echte leven met een zweempje fantasie, een scheutje humor, een of twee druppels tragiek. De sfeer in haar verhalen wordt altijd bepaald door haar heel persoonlijke manier van kijken naar mensen.

Dubelaar woont in Frankrijk en op het Frans-Antilliaanse eiland Guadeloupe en ze trekt ongeveer 3 maanden per jaar door Nederland en België om lezingen te geven.

Contact

Wie wil mag haar mailen en iedereen krijgt antwoord al is het niet altijd dezelfde dag. info@theadubelaar.nl  Je kunt bij haar op bezoek via haar site www.theadubelaar.nl (Klik bovenin op bezoek) Meer over Thea Dubelaar op www.theadubelaarfanclub.wordpress.com

De mislukte moordenaar

Bewerk titel :

Thea Dubelaar

Bewerk auteursnaam :

€ 2,50


DE MISLUKTE MOORDENAAR

Nadat zijn moeder hem allen heeft achtergelaten in een huisje van golfplaten, sluit Jorge zich aan bij een bende straatkinderen. Hij doet van alles om aan de kost te komen, zoals zakkenrollen en autoruiten wassen bij het stoplicht. Dan vraagt een onbekende man hem om te helpen bij een moord. De mislukte moordenaar gaat over vriendschap en trouw. Het verhaal is spannend, heeft humor en is onvergetelijk door de speciale schrijfstijl. Het is een van de meest geliefde Dubelaar boeken. De eerste Classic van schrijfster Thea Dubelaar.

zaterdag 5 mei 2012 8:17

Hallo Thea Dubelaar,
ik heb je boek ''de mislukte moordenaar'' gelezen.
Ik vond het een heel leuk en spannend boek, heeft u misschien nog meer van die boeken?
En ook was ik benieuwd of het verhaal echt gebeurd was.
Zoniet dan heb ik nog een vraag: Hoe bent u op de inspiratie gekomen om dit hele boek te schrijven?

Groetjes, een fan, M.

 


   

Stijlen

Diepgang

Komisch

Lichamelijk geweld

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Over de auteur

Thea Dubelaar

Meer over Thea Dubelaar

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00