Rotzooi .
Rotzooi

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is niet beveiligd
 • Uitgever
  maresajacobse.nl
 • Omvang
  21410
 • ISBN papieren versie
  9789020621556
 • Jaar
  2014
 • Taal
  Nederlands
 • Leeftijd lezer
  8-12 / 13-120
 • Beveiliging
  Dit eBoek is niet beveiligd
 • Hoofdpersoon
  Jongen
 • Tijd
  Toekomst
 • Niveau
  Havo/VWO
 • Soort lezer
  Voor kinderen / Voor iedereen

Fragment

Zachtjes deed Stef de voordeur open en keek via de gang de kamer in. Zijn vader leek er niet te zijn. Hij deed de voordeur op slot en liep naar de huiskamer. Op tafel lag de afstandsbediening van de tv. Stef pakte hem op en zapte naar MTV. Dit was een goed nummer. Hij zette het geluid wat harder en zong mee met de muziek terwijl hij de keuken inliep om wat te gaan eten. Net toen Stef een bord had gepakt hoorde hij het geluid van de schuurdeur. Hij verstijfde. Nee hè. Zo snel als hij kon zette hij de tv uit en wilde de kamer uitlopen. Te laat. Stef voelde een arm zijn schouders bijna fijnknijpen. De ongeschoren kin van zijn vader kwam hem veel te dichtbij. Een alcoholwalm drong zijn neusgaten binnen en hij probeerde de grimas die hij trok te verbergen. ‘Zo.’ ‘Hoi, pap.’ Zijn vader schudde hem door elkaar. ‘Doe niet zo schijnheilig met je “hoi pap”. Wat was dat nou? Wilde je naar boven zonder me eerst fatsoenlijk gedag te zeggen? Probeer je me te ontlopen?’ ‘Nee pap, echt niet! Ik wist niet…’ ‘Je wilde naar boven! Je wilde me niet eens zien! Wat is dat nou? Wil je je eigen vader niet eens kennen? Ben ik soms alleen goed genoeg om eten voor je te kopen? Rotjoch!’ De kwade blik in zijn vaders ogen voorspelde weinig goeds. Stef zag dat zijn vader nog een oude pyjama aan had, wat betekende dat hij niet eens de moeite had genomen zich aan te kleden. Dan was hij niet naar zijn werk geweest en had hij zoals wel vaker de hele dag thuis gezeten. Stef verwenste zichzelf erom dat hij niet eerst in de schuur had gekeken toen hij thuiskwam. De laatste tijd zat zijn vader daar wel vaker, omdat hij daar drank had staan en vaak al meteen begon te drinken zodra hij in de schuur was. Daarna was hij meestal niet meer in staat naar de kamer te lopen dus bleef hij maar zitten. Stef zag dat zijn vader zijn hand ophief. Hij wist al wat er ging komen en probeerde de eerste slag van zijn vader te ontwijken door zijn schouder uit de greep van zijn vader los te maken. Maar zijn vader was sterker. Stef voelde de klap in zijn gezicht en rolde tegen de deurpost aan. Een pijnscheut trok door zijn hoofd. Hij voelde zijn vaders vuist tegen zijn gezicht aankomen. Zijn neus begon te bloeden. Stef kon zijn vader door een waas zien, woedend. Hij dacht koortsachtig na. Hij moest iets verzinnen om zijn vader tot bedaren te brengen.

Rotzooi

Bewerk titel :

Maresa Jacobse

Bewerk auteursnaam :

€ 1,99


Stef is een treiterkop. Maar wat niemand weet, is dat zijn vader hem thuis in elkaar slaat. Stef verzint de mooiste verhalen om zijn verwondingen uit te leggen, en leidt de aandacht af door zelf in de problemen te komen. Dat gaat niet lang goed…

   

Stijlen

Diepgang

Geestelijk geweld

Lichamelijk geweld

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Over de auteur

Maresa Jacobse schreef Rotzooi toen ze 14 was. Ze had veel plezier met het schrijven ervan en hoopt dat jij het met net zoveel plezier leest. In 2014 is er een bonushoofdstuk bij gekomen dat je gratis bij het boek krijgt.

Meer over Maresa Jacobse

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 1,00
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 1,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 1,00