Deze NU. .
Deze NU.

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is niet beveiligd
 • Uitgever
  Uitgeverij Literatum
 • Omvang
  555
 • ISBN papieren versie
  9789082684803
 • Jaar
  2017
 • Taal
  Nederlands
 • Leeftijd lezer
  13-120
 • Beveiliging
  Dit eBoek is niet beveiligd
 • Genre
  Verhaal (Roman/Spanning)
 • Tijd
  1900-heden
 • Soort lezer
  Voor iedereen

Fragment

Was het experimenteel? Ja.
En, moest Thom toegeven, dat maakte het best spannend.
Was dat het waard? JA. De voorbereiding, de spanning, de risico’s, het achterlaten van het alternatief en boven alles: het doel, de grootste JA die hij kon bedenken.

Smakkend, in de hoop de vieze smaak sneller uit zijn mond te krijgen, liep Thom naar het raam en keek tussen de omlaag rollende regendruppels naar buiten. In de verte zag hij nog net de contouren van het grote jacht buiten de haven voor anker liggen.
Hij haalde eens diep adem voordat hij zich omdraaide en naar de wastafel in de hoek van de kamer liep. In de spiegel boven de wastafel bekeek hij zichzelf. Hij zag er moe uit, gespannen. Met beide handen steunend op de porseleinen rand van de wastafel, bleef hij hangen bij de blik in zijn ogen, ogen die donker en intens terug bleven kijken. Door het slechte weer was het buiten eerder gaan schemeren en daardoor binnen snel donker geworden. Om meer licht op te kunnen nemen, waren zijn pupillen vergroot en hadden zijn irissen zich samen getrokken tot smalle lichtblauwe randen, waardoor zijn ogen donkerder leken dan anders.
Hij voelde de spanning die van zijn gezicht was af te lezen en ondanks die spanning zag hij zichzelf glimlachen en glimlachte hij zelfverzekerd terug. Het beviel hem wat hij zag, hij zag hoop en vastberadenheid.
Langzaam boog hij naar voren, dichter naar zijn eigen spiegelbeeld toe, tot de neuzen elkaar bijna raakten. Hoe dichterbij hij kwam, hoe groter zijn ogen werden en hoe meer hoop en vastberadenheid hij zag. Zodra zijn neus zachtjes de spiegel raakte, liet hij zijn voorhoofd tegen de spiegel rusten en sloot hij zijn ogen.
Zou het al werken?
Hij voelde nog niets, niets anders dan anders. Hij wist dan ook niet welk gevoel hij kon verwachten.
Hij deed een stap naar achteren om zichzelf nog een keer helemaal te bekijken, nog een laatste keer.
Weer zag hij zichzelf glimlachen. Een leuke lach en als vanzelf glimlachte hij net zo leuk terug.
Het is leuk om te glimlachen, dacht hij. Dat zouden mensen vaker moeten doen.
Hij liep terug naar de tafel en pakte het kistje met de fluwelen binnenkant, deed het terug in de oorspronkelijke verzend-verpakking en gooide het in de vuilnisbak. Hij hoefde straks niet te weten dat dat kistje er was geweest, ook al zou hij waarschijnlijk de hele tijd bij bewustzijn blijven.
Bewust bij bewustzijn zijn. Bij welke dan ook.
Hij pakte zijn glas, vulde het opnieuw met water, nam het mee en zette het op het tafeltje. Met een zucht liet hij zich in de versleten, maar comfortabele leren stoel ploffen en sloot hij zijn ogen.
Nu was het afwachten, afwachten of het wel zou werken. Het was nu nog maar even en die verschrikkelijke avond zou niets meer zijn dan een nooit gedroomde nachtmerrie. Nog even en hij zou niet eens meer weten wat hij had doorgemaakt.
Nog even en hij zou weer gelukkig zijn.
Eindelijk.
Samen, met haar, net als in die andere nu.
Nee.
Niks andere.
Deze.

Deze nu.

Deze NU.

Bewerk titel :

Pascal Rijnja

Bewerk auteursnaam :

€ 7,99


Deze NU is een spannende sciencethriller waarin op eigenzinnige wijze wordt gespeeld met de 'wat als'-gedachte: Wat als je anders had gehandeld dan je hebt gedaan?
Hoe zou jouw leven er dan uit hebben gezien?
Beter, gelukkiger, mooier?
Had je eigenlijk misschien toch liever die andere keuze gemaakt?
Iedere keuze, zelfs een simpele of je naar links gaat in plaats van naar rechts, kan je leven al een volledig andere wending geven. Of je de consequenties nu wilt of niet.
Het is onmogelijk om een gemaakte keuze terug te draaien, want reizen in de tijd kan helaas niet.
Tenminste, dat zeggen ze.
Want je kan misschien niet vooruit of achteruit.
Je kan wel opzij...
De studenten Matson en Lois komen erachter dat je niet alleen jouw gemaakte keuzes beleeft, maar al je niet gemaakte keuzes ook. Je gaat naar links èn je gaat naar rechts.
Jij hebt daar alleen geen weet van, want je bent je alleen maar bewust van de door jou gemaakte keuze.
Zodra de twee er in hun zoektocht achter komen dat het mogelijk is om een overstap te kunnen maken naar andere, niet bewust gemaakte keuzes, blijken ze deuren te hebben geopend die beter gesloten hadden kunnen blijven.
De mogelijkheid om van een andere nu, Deze NU te maken, wordt van een leuk commercieel idee opeens de enige manier om te overleven en daarbij de wereld te behoeden voor de groots mogelijke ramp denkbaar.

Er is maar één nu, zegt men. Deze nu.

Maar dat is helemaal niet waar.
Je bent je alleen maar bewust van deze.

   

Stijlen

Diepgang

Ontroerend

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

Het scherm staart terug. Leeg. Blanco. Als een onbeschreven vel papier. Maar niet lang meer. De schrijver gaat er nog eens voor zitten, een glimlach krult zijn mondhoeken als hij het verticale zwarte streepje naar rechts ziet schuiven en daarmee de eerste letters aaneengesloten de eerste woorden ziet vormen. Precies zoals hij het bedoelde. Het avontuur dat tot dat moment alleen nog in zijn fantasie was opgesloten, gaat eindelijk zijn weg naar buiten vinden. Waar de eerste woorden nog twijfelend het wit zoeken, vullen de avonturen steeds vloeiender de paginas. Karakters komen tot leven, dialogen ontstaan, beschrijven en beleven lopen steeds meer door elkaar. Geuren worden beschreven zoals het hem zelf de neus streelt, parelende zweetdruppeltjes van angst voelt hij langs zijn eigen voorhoofd de nek inlopen, hij hoort de geluiden waar zijn personages van schrikken, voelt de spanning alsof hijzelf achterna wordt gezeten en koestert de warmte die een kletsnatte jas doet dampen in de zon. Een schrijver leeft niet alleen mee met zijn personages, hij is ze, voelt wat zij voelen en deelt in alles wat hun overkomt. De schrijver is het verhaal, deze nu, en alle die nog zullen volgen. En die schrijver ben ik, Pascal Rijnja, en ik ben in mijn element. Sinds april 1965 al. In het verleden wel vaker schrijvend, maar nooit eerder uitgevend. Met brede interesses, vooral wat mensen beheerst en wat hen bezig houdt, wat ze stuurt en hoe ze zich laten sturen. Te vaak heb ik mezelf afgevraagd wat er zou zijn gebeurd als ik links was gegaan in plaats van rechts, tot ik links ging in plaats van rechts en mijn eerste echte verhaal zijn intrede deed. Met trots presenteer ik dan ook graag mijn debuut, het eerste resultaat van die latente schrijversdrang: Deze NU. Laat me weten wat je ervan vindt op www.dezenu.nl. Ik heb het tenslotte voor jou geschreven.

Meer over Pascal Rijnja

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00