Spiritueel groeien in 10 minuten per dag .
Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Informatie

 • eBoek formaat
  EPUB met digitaal watermerk
 • Uitgever
  Paul Wezenbeek
 • Jaar
  2017
 • Taal
  Nederlands
 • Leeftijd lezer
  13-120
 • Beveiliging
  EPUB met digitaal watermerk
 • Onderwerpen
  Esoterie / Gezondheid / Lichaam / Psychologie
 • Hoofdpersoon
  Anders
 • Genre
  Betoog (o.a. Essay/column)
 • Tijd
  Toekomst
 • Niveau
  Basisschool / VMBO / Havo/VWO / MBO / HBO / Universiteit

Fragment

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dag 04 – Loslaten
Blijf kloppen...
De vreugde die binnen in je woont,
zal eens een raam openen,
om te zien wie er voor de deur staat.
Rumi.

Ochtend:
- De beschermende pilaar van licht van Aartsengel Michael aanroepen.
- 3 affirmaties met dankbaarheid uitspreken (paar keer herhalen).
- Hartenwens 1 minuut lang denken en visualiseren.

Welkom terug! Ik hoop dat het je gelukt is, om je hartenwens te visualiseren. Het is in het begin niet gemakkelijk en ik raad je aan, als het lukt, dit af en toe te oefenen. Probeer die momenten te benutten, dat je even alleen bent. Laat even alles los en denk en visualiseer voor 1 minuut, dat jouw hartenwens uitkomt. Fantaseer er op los! Wees de hoofdrol in je eigen film, met goede afloop.

Als het goed is, heb je vanochtend het ochtend ritueel gedaan. Misschien ga je dat nu doen. Dit kost je een paar minuten van je tijd. Het is ook even rustig aan je dag beginnen. In het begin zul je het echt een keer vergeten. Dat is niet erg. Ik vergeet het ook af en toe, ondanks dat ik eraan gewend ben. Soms ben je in een situatie dat het niet lukt. Dat geeft niet. Je gaat er vanzelf aan wennen en een keertje overslaan, is niet erg.

Het is ook bewust worden, van het feit dat je nu al veel positieve gedachten aan het universum hebt gegeven. Je bent nu al continue jouw trilling aan het verhogen. Je helpt nu al mee om de trilling van de aarde in zijn geheel te vergroten. Je bent goed bezig!

Vandaag gaan we een heel mooi ritueel doen. We gaan loslaten!

Ik denk dat ieder van ons in zijn jeugd, met zaken te maken heeft gehad, die niet ideaal zijn verlopen. De een meer als de ander. We zijn ons niet vaak bewust, dat ervaringen in onze jeugd opgedaan, je hele leven kunnen blijven hangen. Zelfs je hele leven kunnen bepalen. Wat je meemaakt in je jeugd, hoe de band met je ouders was en wat er op school gebeurd is. Dit heeft grote invloed op hoe je later in het leven staat.

Onvolledig verwerkt jeugdtrauma en traumatische ervaringen kunnen onprettige gevolgen en klachten geven, waarvan je nog steeds last kunt hebben zoals: fysieke, mentale en emotionele beperkingen, posttraumatische stressstoornis en andere psychische klachten. Deze klachten verschillen bij iedereen. Maar we hebben allemaal wel bepaalde emoties of zaken, die niet zo mooi waren, en waar we iets mee willen doen….

Wanneer emoties geblokkeerd zijn, hebben we vaak gebeurtenissen meegemaakt, waarin deze emoties te heftig waren, om in 1 keer te verwerken. De emoties die achter blijven in ons lichaam, vormen een emotionele blokkade. Als emoties geblokkeerd zijn, komen er andere gevoelens voor in de plaats. Verdriet kan bv overgaan in zelfmedelijden, schaamte, verbitterdheid, depressie, boosheid en bezorgdheid. Angst kan bv overgaan in paniek, fobieën, vermijding, ontkenning en angst voor toekomstige dingen. En ga zo nog maar even door.

Als je hiermee te maken hebt, is het belangrijk om hier iets mee te doen. Natuurlijk raad ik je aan om naar je huisarts te gaan. Er zijn vele specialisten en behandelmethodes die je kunnen helpen. Hieronder beschrijf ik een ritueel, dat je zelf kunt uitvoeren. Zie het als een aanvulling. Iedereen kan dit doen. Het kan geen schade aanrichten. Het enige dat belangrijk is, dat je het met liefde en respect uitvoert en dat je intentie oke is.

Het volgende ritueel is een variant op het Ho`oponopono ritueel. Ik doe het zelf regelmatig en vind het erg prettig om te doen. Het Ho`oponopono ritueel is afkomstig van een sjamaan uit Hawaï. Hierbij maak je contact met je innerlijk kind. Je innerlijke kind vorm je op basis van je ervaringen, tijdens je jeugdjaren. Je ontwikkelt tijdens deze periode allerlei vaardigheden, die je in je leven nodig hebt. In de onderste drie chakra`s zit je innerlijk kind. Deze oefening kun je bijvoorbeeld doen, voordat je gaat slapen en dus in bed ligt. Maar ook overdag, als dat beter uitkomt. Neem elke keer als je dit doet, een thema waarvoor je heling wilt ontvangen. In dit voorbeeld is het, dat je in je jeugd, een tekort aan liefde hebt ontvangen.

Het ritueel:

Probeer tot rust te komen. Probeer rustig adem te halen. Neem hier even de tijd voor. Probeer je geest en je gedachten tot rust te brengen. Laat alles even los. Geef even geen aandacht aan de gedachten die toch komen.

Je hart is het midden van jou. We gaan eerst hart en energie met elkaar verbinden, als voorbereiding op het ritueel. Probeer vanuit je voeten energie naar boven te halen. Dit is de aarde energie, die je veiligheid en geborgenheid brengen. Voel dat deze energie omhoog kruipt, richting je hart. Voel dat jouw hart zich vult met deze energie. Probeer nu ook via je kruin binnenkomende energie te voelen. Dit is de kosmische energie, die je intuïtie vergroot en jouw inspiratie en wijsheid brengt. Laat deze energie ook je hart binnenkomen. Als je dit moeilijk vindt, mag je ook de energie een kleur geven. Geef de aarde energie, dan een rode kleur en de kosmische energie, een blauw/violet kleur. Probeer te voelen en te visualiseren dat deze energieën samen komen in je hart en daar bijvoorbeeld rondjes draaien en zich met elkaar vermengen. Voel dat het goed is!

Contact maken met je innerlijk kind.

Nu leg je beide handen op je lichaam. Leg ze onder elkaar, met de handpalmen naar beneden, tussen je navel en je geslachtsdeel. Dit is de plek van het innerlijk kind. Probeer nu contact te maken met jouw innerlijk kind. Vraag liefdevol of je contact mag maken, ga ermee praten. Als jouw intentie oke is en je doet het met liefde, dan lukt dit gewoon. Het innerlijk kind zal heus niet terug praten en ook al voel je helemaal niets, vertrouw erop dat het gebeurt en dat ze luistert! Neem de tijd om contact te maken.

Zeg nu tegen je innerlijk kind, dat je de blokkades die je hebt op het gebied van liefde geven en ontvangen wilt wegnemen. Zeg en beschrijf dat je in je jeugdjaren, een tekort aan liefde van je ouders hebt ontvangen. Doe dit niet met wrok, daar gaat het nu niet om! Doe het met respect en begrijp goed dat jouw innerlijk kind, dit de hele tijd bij zich heeft gedragen. Neem de tijd om dit te doen.

Draai nu je handen om met je handpalmen naar boven en nodig je innerlijk kind uit om een pakketje van tekort aan liefde, pijn, verdriet en negatieve ervaringen op jou handen te leggen. Spreek nu deze 4 zinnetjes uit:
- Innerlijk kind, het spijt me.
- Innerlijk kind, vergeef me.
- Innerlijk kind, ik hou van je.
- Innerlijk kind, ik dank je.

Herhaal dit een paar keer, gedurende je aan de negatieve ervaringen denkt. Doe dit net zo vaak als je wilt en goed voelt. Probeer te voelen en te visualiseren.

De kans is groot, dat je op een gegeven moment voelt, dat er een pakketje in je handen ligt. Ook als je het niet voelt, weet en vertrouw dat het zo is! Pak dit pakketje nu op tussen je handen. Breng je handen voor je mond en blaas krachtig dit pakketje, het universum in. Probeer te visualiseren, dat al deze negatieve energie het universum in verdwijnt. Bedank daarna het universum, voor het opnemen van deze negatieve energie.

Bedank daarna je innerlijk kind uitvoerig. Ik leg mijn handen weer op dezelfde plek en stuur het innerlijk kind liefde. Als je bv geoefend bent in reiki, kun je haar wat reiki sturen. Anders probeer je gewoon liefde te sturen. Oefening baart kunst! Het lukt je echt wel! Spreek als laatste af dat je terug komt, om ander zaken of dezelfde zaken samen met het innerlijk kind af te voeren.

Herhaal elk thema zo vaak als je wilt. Doe het ook met andere thema`s, die niet goed gingen in je jeugd. Het innerlijk kind heeft alle tijd, voor jou, deze nare ervaringen gedragen. Wees dus dankbaar en liefdevol. Je mag dit ritueel net zo vaak herhalen als goed voelt! Je innerlijk kind zal blij zijn en samen kunnen jullie gaan stralen!

We zijn allemaal anders en vooral in het begin, kan het lastig zijn als je niets voelt gebeuren. Je gaat dan twijfelen of het wel lukt. Dit heeft alles te maken met je gevoeligheid voor energie. Vertrouw erop dat het wel gebeurt. Als je het doet met de juiste intentie, liefde en respect lukt het zeker!!

Je zou dit bijvoorbeeld 1 keer in de week kunnen doen of vaker. Doe wat goed voelt. Dit ritueel helpt echt met loslaten van wat jij wilt. Ook al voel je het niet gebeuren in het begin, vertrouw erop dat het gebeurt. Jouw innerlijk kind wil samen met jou stralen, het wil niets liever dan dat!!

Voor vandaag is dit wel even genoeg. Dit ritueel komt niet in het vaste schema voor. Het is een extra gereedschap, dat je ontzettend goed kunt gebruiken, bij spirituele groei en bewust worden. Blijf het wel gebruiken, want het lukt je heus niet in 1 keer om iets los te laten. Je zal dit vaker moeten doen en je kunt verschillende emoties/blokkades behandelen. Ik zal je hieraan blijven herinneren in de 30 dagen.

Loslaten is het pellen van een schil. Je laat wat los, maar dan komt er weer een nieuwe schil tevoorschijn. Net zolang pellen dus totdat je bij de kern bent. Ik bedoel hiermee te zeggen, dat loslaten niet in 1 keer gaat. Blijven herhalen is belangrijk!

Wees ook bewust, dat je zaken aanraakt, die niet prettig waren in je leven. Vaak heb je dit weg gestopt of ben je hier altijd voor weg gelopen. Toch zal je ook hier doorheen moeten gaan. Dan pas, kun je het vaak definitief loslaten. Dit kan dus een emotioneel proces zijn en je kunt hier pijn en verdriet van hebben. Wees je bewust, dat dit tijdelijk is en dat je sterker hieruit komt. Spirituele groei is niet altijd gemakkelijk!

Succes met het uitvoeren van dit ritueel en het gewone avond ritueel.

Ochtend:
- De beschermende pilaar van licht van Aartsengel Michael aanroepen.
- 3 affirmaties met dankbaarheid uitspreken (paar keer herhalen).
- Hartenwens 1 minuut lang denken en visualiseren.

Avond, liefst voor het slapen gaan:
- Voor het slapen gaan de 3 affirmaties uitpreken (paar keer herhalen).
- Hartenwens 1 minuut lang denken en visualiseren.

Extra rituelen die je kunt doen:
- Loslaten ritueel met innerlijk kind.

Spiritueel groeien is rustig aan alles laten bezinken. Lees morgen dus pas Dag 5.

Het is handig om een schriftje of opschrijfboekje te gaan gebruiken. Je mag ook dingen op je telefoon of computer opslaan natuurlijk. Bekijk even jouw mogelijkheden hierin...

Als je iets vermijdt dan betekent dit, dat je er uiteindelijk toch iets mee moet doen.

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Bewerk titel :

Paul Wezenbeek

Bewerk auteursnaam :

€ 6,95


Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.

Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.
We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak.

In dit ebook neem ik je bij de hand en probeer 10 minuten per dag, jouw tijd te vullen met jouw spirituele groei. Dit doen we samen en 30 dagen lang. Door het te integreren in je leven raak je hieraan gewend. Ik zet een basis neer van maar 10 minuten per dag en bespreek allerlei rituelen die je kunt uitvoeren. Om bepaalde rituelen te leren en kennis te nemen van de zaken die in dit boek besproken worden, ben je in deze eerste maand natuurlijk wel meer tijd kwijt. Maar de basis is 10 minuten per dag. De kans is groot dat je het zo fijn en leuk gaat vinden, dat je deze 10 minuten vanzelf uit gaat breiden. Maar dat is helemaal aan jou.

Ik zit zelf nog helemaal in dit proces, maar ik vind het een grote verrijking, dat ik nu gewend ben om dagelijks aan mijn spirituele groei te werken. Het voelt erg goed, ik voel me steeds productiever worden en mijn bewustzijn gaat met sprongen vooruit. Het fijne is dat als je spiritueel groeit, je trilling verhoogt en dit doorgeeft aan de mensen om je heen. Iedere positieve gedachte en daad, brengt ook de trilling van de aarde een klein stukje omhoog. Dus een ieder die dit doet, werkt mee om de aarde en de mensen een stukje `mooier` te maken.

Het is niet mijn bedoeling om jou te laten zweven of een spirituele goeroe van jou te maken. Spirituele groei heeft alles te maken met dat je jouw bewustzijn verhoogt. Ook dat je jouw gedachten, met je hart kunt gaan verbinden. Dus niet alleen vanuit het hoofd naar het hart, maar het hoofd met het hart gaan verbinden. Ik sta met beide benen op de grond en probeer alles op een eenvoudige manier uit te leggen en te vertellen. Ik vraag je wel om open te staan over energie uit het universum en bijvoorbeeld de hulp van engelen te aanvaarden.

Als je de drang voelt om spiritueel te groeien, doe er dan daadwerkelijk iets mee. Dit ebook is daar een juiste start voor. 30 dagen lang neem ik je mee. Elke dag lees je de nieuwe stap voor die dag. Elke dag een nieuwe interessante uitdaging, met het uiteindelijke doel om spirituele groei te integreren in je leven. En het kost je maar 10 minuten per dag van je drukke tijd…

Ik ga je geen gouden bergen beloven, want de snelheid van spirituele groei is bij iedereen verschillend. Dat is oke, want je groeit in het tempo wat goed voor jou is. Er is best wel een kans dat je in die 30 dagen al wat gaat merken. Dat je bepaalde emoties bent gaan loslaten, dat je positiever in het leven staat, misschien lekkerder in je vel zit. Ik kan je geen garantie geven maar nodig je uit om dit te proberen. Veranderingen komen niet vanzelf. Mijn doel is, om je op weg te helpen. Er is maar één persoon die veranderingen en groei bij jou kan bewerkstellen, dat ben jijzelf!

Bij spirituele groei komen ook zaken aan de orde, die minder leuk zijn. Zaken die je juist weg stopt, doen vaak het meeste pijn. Deze zaken zal je toch ook moeten gaan ontdekken. Dit is niet altijd leuk. sterker nog, helemaal niet leuk! Spiritueel groeien is niet altijd leuk. Waar licht is, is donker. Waar donker is, is licht. Houd daar rekening mee.

Het zijn juist vaak deze minder leuke zaken, die aandacht vragen. Als je hier doorheen kunt gaan, zal je verder spiritueel groeien. Je zult sterker worden, meer zelfvertrouwen krijgen en meer bewust worden van hoe het leven in elkaar zit. Als je hier voor gaat, doe het dan vanuit een positieve flow. Dan ben je meer `open`, kun je het gemakkelijker dragen. Dat is ook een beetje mijn motto.

Vandaag lees je dus alleen dag 1 en morgen pas dag 2, enzovoort. Dit is belangrijk. Ga niet vooruit lezen, want dan schiet je het doel van het integreren van spirituele groei voorbij.

Ik probeer zoveel als mogelijk taalfouten te voorkomen. Ik geef dit ebook in eigen beheer uit. Ik heb een bepaalde stijl van uitleggen. Niet altijd zijn dan deze zinnen optimaal Nederlands geschreven. Ik had iemand kunnen vragen om de hele tekst te herschrijven in perfect Nederlands. Ik heb hier niet voor gekozen, omdat ik ben bang was, dat dan mijn uitleg anders over komt. Ik vraag hiervoor jouw begrip.

Paul Wezenbeek


   

Stijlen

Diepgang

Over de auteur

Paul Wezenbeek is iemand die zelf meer en meer bewust is geworden en al lange tijd een spirituele groei doormaakt. Hij staat met beide benen op de grond en wil graag mensen helpen, die aan het ontwaken zijn en spiritueel willen groeien. Hij heeft diverse apps ontwikkeld op dit gebied en is bekend van het `samen reiki geven` project. Dit ebook is zijn eerste boek. Hij wil graag in de toekomst nog meer boeken schrijven. Ook weer met het doel om mensen te helpen die net aan het ontwaken zijn of spiritueel willen groeien. Paul probeert in zijn teksten zo eenvoudig als mogelijk te blijven. Hij probeert zo te schrijven, dat ieder die het wil lezen, het ook begrijpt.

Meer over Paul Wezenbeek

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 1,00
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 2,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 2,00