liefde is loslaten .
liefde is loslaten

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is niet beveiligd
 • Uitgever
  in eigen beheer
 • Jaar
  2015
 • Taal
  Nederlands
 • Leeftijd lezer
  13-120
 • Beveiliging
  Dit eBoek is niet beveiligd
 • Onderwerpen
  Communicatie / Gezondheid / Lichaam / Opvoeding / Psychologie
 • Hoofdpersoon
  Man / Vrouw
 • Genre
  Verhaal (Roman/Spanning)
 • Tijd
  1900-heden
 • Niveau
  Havo/VWO
 • Soort lezer
  Voor iedereen / Voor liefhebbers / Voor veellezers
 • Non fictie
  Alle Non fictie

Fragment

Twee voorproefjes uit Liefde is loslaten. Deel 1 begint met een oproep op Marktplaats: Man zoekt vrouw Ik ben een man van bijna 50 jaar. Ik hou o.a. van lezen, schrijven, masseren, wandelen en zingen. Mijn vrouw en ik zijn tot het inzicht (?) gekomen dat we elkaar meer vrijheid moeten gunnen. Ik wil graag met iemand van gedachten wisselen over dit onderwerp. En dus ook over jaloezie, monogamie, vreemdgaan, trouw en ontrouw etc. Heb je interesse? Mail me en ik vertel je meer over mijn drijfveren. En als tweede voorproefje een gedeelte uit hoofdstuk 34: Blij en wat onwezenlijk, dat is zo’n beetje mijn gevoel na jouw onverwachts snelle beslissing. We gaan er dus voor! Maar laat ik er niet omheen draaien, blij en onwezenlijk betekent in dit geval ook dat ik vol gespannen verwachting ben over de komende ontmoeting. Al draait die spanning niet zo zeer om hoe jij en ik op elkaar zullen reageren, want daarin voel ik me op dit moment nog net zo vol vertrouwen als jij. Nee, het gaat me vooral om de andere betrokkenen. Hoe zal het straks naar Ellen toe voelen, als ik onderweg ben naar jou. Als jij en ik elkaar daadwerkelijk in de ogen zullen kijken. En al niet minder belangrijk, hoe zal Ellen het ervaren als ik een dag en een nacht wegblijf omdat ik een afspraak heb met een andere vrouw. En wat voor gevolgen zal het hebben op jouw relatie met Anton. En hoe zal hij daar dan weer mee omgaan. Waarschijnlijk zal het zelfs van invloed zijn op de manier waarop Anton naar zijn relatie met zijn eigen vrouw zal gaan kijken. Want hoewel ik die ongelooflijk snelle ontwikkeling tussen jou en mij alleen maar kan toejuichen, begin ik me nu pas echt te realiseren hoe gecompliceerd het is. En hoe dubbel. Een heleboel onzekerheid aan de ene kant en tegelijkertijd het opwindende gevoel dat dit mij, als het allemaal goed afloopt, een grenzeloze voldoening zal geven. Weg met dat stiekeme gedoe. Leugens en bedrog zijn nergens voor nodig. En dat is volgens mij een heel belangrijk punt, want met al die achterbaksheid wordt vermoedelijk de grootste schade aangericht. Het vreemdgaan op zich lijkt nog niet zo onoverkomelijk, maar het feit dat je doelbewust besluit om diegene te bedriegen voor wie je ooit hebt gekozen, betekent dat je op een onvoorstelbare manier het vertrouwen schendt en schaadt. Onvoorstelbaar vooral voor de bedrogen partner. En daarmee veroorzaak je een haast onherstelbare wrok bij je partner, zo die er ooit achter komt, natuurlijk...

liefde is loslaten

Bewerk titel :

Harrij Smit

Bewerk auteursnaam :

€ 4,00


Na 'Losgelaten' een tweede roman met openheid en eerlijkheid in relaties als thema. Robert en Ellen hebben een uitstekende relatie, maar dat weerhoudt hen er niet van om op zoek te gaan naar een alternatief voor monogamie. Wat hun drijfveren zijn wordt in Liefde Is Loslaten gaandeweg duidelijk.

   

Stijlen

Diepgang

Ontroerend

Realiteitsgehalte

Seks

Spannend

Tempo

Over de auteur

Harrij Smit is in 1946 geboren in Alkmaar en groeide op in het nabijgelegen Heiloo. De afgelopen vijfentwintig jaar heeft hij met zijn echtgenote enkele lange rugzaktochten gemaakt door o.a. Spanje, Portugal en Frankrijk. In die periode woonde en werkte hij op een aantal verschillende plaatsen in Friesland, Drenthe en Overijssel. Weg van de randstad vond hij de rust om te schrijven over wat hem al zijn leven lang boeit: mensen in relatie met anderen. Zijn debuutroman Losgelaten over eerlijke relaties en/of polyamorie is er het rechtstreekse gevolg van. Enkele jaren later schreef hij over hetzelfde onderwerp een tweede roman: Liefde is Loslaten. Eind 2017 kwam hij terug naar zijn geboorteplaats Alkmaar, waar hij, inmiddels gepensioneerd, vol plezier proza en poëzie publiceert in zijn weblog Gedacht en Gedicht bij Wordpress. Binnenkort zullen op Boenda ook enkele dichtbundels van zijn hand verschijnen.

Meer over Harrij Smit

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00