Kwelgeest .
Kwelgeest

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Jaar
  2008
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Tijd
  Middeleeuwen / 1900-heden

Fragment

'Gaat u alstublieft weg,' riep Waldemar Isfeld tegen de man die op zijn stoep stond. Hij probeerde de deur dicht te duwen, maar er werd weerstand geboden.
'Dit is immoreel, meneer Isfeld,' zei de man voor zijn deur met stemverheffing. 'Beseft u wat u doet? Wat u mij aandoet? Of een ander? Of de wetenschap?'
'Gaat u weg,' herhaalde Isfeld. 'Ik wens niet met u te praten.' Hij zette weer kracht tegen de deur, slaagde erin hem in het slot te laten klikken, en schoof meteen de ketting erop. Hij drukte zijn oor en wang tegen het gelakte houten deurpaneel. Hij hoorde niets. Er prikte zweet op zijn voorhoofd. Hij rook het oude vernis van de deur en zijn eigen zure lijfgeur die opsteeg uit zijn gebreide trui. Hij bleef luisteren tot hij eindelijk voetstappen hoorde knarsen op het grind van het pad, gevolgd door het hoge krijsen van het gietijzeren tuinhek. De wind droeg een flard mee van schetterende, vrolijke muziek. Trompetten, trommels. Bums faldera, bums faldera. In het centrum van de stad werd plezier gemaakt.

Kwelgeest

Bewerk titel :

Kisling & Verhuyck

Bewerk auteursnaam :

€ 4,99


Welke kwade krachten beheersen de vakgroep Westerse antropologie in Leiden? In korte tijd vallen er vier doden. Is het de geest van Uilenspiegel die rondwaart? De middeleeuwse plaaggeest zorgt voor haat en nijd tussen de wetenschappers die zich met hem bezighouden.
Is het hebzucht? De Duitser Waldemar Isfeld heeft een unieke oude Uilenspiegeldruk in zijn bezit die hij aan niemand wil laten zien. Job Deerlijk raakt gefrustreerd en geobsedeerd door die houding. 'Want iedereen kent die wens om - van wát ook - een eerste, oudste, nieuwste, mooiste, laatste versie te ontdekken. De wens een eigen superlatief te bezitten.'
En dan doet hij nota bene zélf een merkwaardige vondst in de oude tennisclub Providentia. Slim Bensoussan, zijn assistent, bijt zich vast in de materie, en ontdekt onvermoede verbanden tussen Uilenspiegel, de tennisgeschiedenis, en het Nederlandse koningshuis.
Is er wel een schuldige aan te wijzen voor al die doden? Of… is de Westerse antropologie bezig zichzelf uit te roeien?

De tweede gezamenlijke roman van Corine Kisling en Paul Verhuyck.   

Stijlen

Diepgang

Komisch

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

Kisling & Verhuyck

Meer over Corine Kisling

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00