Manke broeders .
Manke broeders

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Uitgever
  Books of Fantasy
 • ISBN papieren versie
  878-94-6086-011-9
 • Jaar
  2013
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Hoofdpersoon
  Man
 • Tijd
  Prehistorie

Fragment

 

Roerloos hurkte hij in de steenslag achter een gekarteld rotsblok.
      Twee uit been gesneden vetlampjes stonden bij zijn voeten. Zijn bisonvacht hing daar zo overheen, dat de warmte van hun gele vlammetjes haar weg omhoog vond en zo de allerergste kou verdreef.
      De oude man keek uit over de besneeuwde rotsblokken en dwergberken in de luwte van de kloof beneden hem. Een deel van zijn geest bevond zich echter op de vlakte daarachter.

 ‘Zoek je de dood, Qua’sah?’ riep Uroq, de jongste der jagers, toen hij de vuurplaats verliet. ‘Dat zal anders nog niet meevallen. Zelfs de veelvraat zal moeite hebben met zo’n taaie hap.’
      Qua’sah gaf geen antwoord. Hij was echter te zeer op Uroq gesteld om diens opmerking helemaal te negeren. Hij keek om en zag hoe Ua’lah de jonge jager met een vernietigende blik de mond snoerde.
      Qua’sah kon het de oude sjamaan nauwelijks kwalijk nemen dat hij geen enkel gevoel voor humor toonde. Hij wist hoe zeer het onverwachte vertrek van de mammoetkuddes Ua’lahs prestige binnen de stam had aangetast. 
 

 Lang nadat hij het rondhuis, opgetrokken uit huiden en mammoetbeenderen, achter zich gelaten had, glimlachte Qua’sah nog altijd. De jongen had als enige opgemerkt dat hij met al zijn wapens vertrokken was. Uro

Manke broeders

Bewerk titel :

Hay van den munckhof

Bewerk auteursnaam :

€ 0,00


Een oude man, die in lang vervlogen jaren de beste jager van de stam was, maar nu enkel nog door de jonge Uroq serieus genomen wordt, gaat midden in een barre winter op weg om zijn stam voor een onontkoombaar lijkende hongersnood te behoeden.

 

***

'Manke broeders' stuurde ik in 2009 in voor de Paul Harlandprijs, de oudste en bekendste wedstrijd voor Nederlandstalige fantasy en SF. Mijn verhaal eindigde uiteindelijk als twaalfde. Waarschijnlijk haalde het de toptien net niet omdat een paar juryleden een prehistorisch verhaal geen echte fantasy vonden, al zal ik dat nooit met zekerheid weten.
      Jurylid en organisator W.J. Maryson (fantasyauteur en literair agent, maar inmiddels helaas overleden) vond dat echter geen beletsel en liet mij weten dat hij 'Manke broeders' wilde selecteren voor de door Mynx uit te geven wedstrijdbundel.
     Toen had ik echter al met Alex de Jong (uitgever van Books of Fantasy) afgesproken dat mijn verhaal in de bundel 'Zee van Verbeelding' opgenomen zou worden. Zo gebeurde het dan ook.
     Na dit verhaal kreeg ik de 'prehistorische smaak' te pakken en schreef een jeugdboekje (9-12 jaar) met als titel 'IJstijd'. Tot mijn aangename verrassing werd dat verhaal meteen mijn eerste zelfstandige (reguliere) uitgave, namelijk in de serie 'Vlaamse Filmpjes' van de Belgische educatieve uitgeverij Averbode.

 
Op dit moment (januari 2013) werk ik aan een prehistorisch YA-boek, dat in onze streken gesitueerd is en wel tegen het einde van de laatste ijstijd. In de eerste helft van 2013 wil ik het naar een paar uitgevers van (al dan niet historische) jeugdboeken sturen.
      Al ben ik dan ook enthousiast bezig om mijn eerder gepubliceerde verhalen in e-books om te toveren, als ik eerlijk ben gaat er voor mij voorlopig nog niets boven een 'echt' papieren boek, met name als dat een reguliere eigen uitgave is. ;-)


   

Stijlen

Diepgang

Ontroerend

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

Hay van den munckhof

Meer over Hay van den Munckhof

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 1,00
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 2,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 2,00