Satan in de Polder .
Satan in de Polder

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Jaar
  1996
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Hoofdpersoon
  Man / Vrouw / Meisje
 • Tijd
  1900-heden

Fragment

'Dostojevski!' riep de onderwijzer, wiens vader zaliger secretaris was geweest van de p.b.v., de Palverse Bond tegen het Vloeken. 'Stuk Gogol!'
Hij moest bijremmen om niet op zijn voorganger in te rijden en keek verstoord op de kilometerteller. Nog geen zeventig en dat op de rijksweg! Een blik in de achteruitkijkspiegel vertelde hem dat er voorlopig geen hoop was op een inhaalmanoeuvre. Het langszoevende verkeer links van hem vormde zo te zien een wereldomvattende rupsbaan van glanzende bolides, terwijl er op de trieste rechterrijstrook geen ander leven te bespeuren was dan de rammelende Vauxhall Viva voor hem en zijn eigen Lada.
Na een paar vergeefse pogingen om in te voegen, besloot de onderwijzer het voor gezien te houden. Hij mocht niet meedoen? Ook goed. Dan zou hij de eer aan zichzelf houden. Hij kon zich uitstekend bezighouden, daar had hij niemand bij nodig. Hij had toch nooit het gevoel dat hij echt soepel meedraaide in de wereldse ritmiek, verstoorde juist meestal het tempo, was zo iemand die na de roltrap bleef stilstaan, tot groot ongenoegen van de achteropkomenden.
De onderwijzer deed dus een bewuste poging zich bij de situatie neer te leggen. Ten eerste was hij jarig vandaag en ten tweede zat er thuis niemand op hem te wachten. Laten we van de gelegenheid gebruik maken om het uitzicht te bewonderen, sprak hij tot zichzelf en een denkbeeldige achterban op de achterbank.
'Aan onze linkerkant zien we...'
Wat was er zoal te zien achter de rij zoefblik? Weilanden, een paar boomgroepen, hier en daar een boerderij, een elektriciteitshuisje. De schoorstenen van de een of andere fabriek in de verte. Welke fabriek? Hij kon zich niet herinneren daar ooit een fabriek te hebben gezien. Hij fronste zijn wenkbrauwen.
Waar was hij eigenlijk?

Satan in de Polder

Bewerk titel :

Corine Kisling

Bewerk auteursnaam :

€ 4,99


'Als het erop aankomt zijn we allemaal gestoord. Is er maar één zandkorreltje nodig om het radarwerk van gedragscodes te laten knarsen. Allemaal op het randje van de waanzin. En soms stapt er eentje mis.'

Maurits Robbers wordt dood aangetroffen in een sloot nabij de snelweg en de afslag naar Dunder. Is hij het slachtoffer geworden van een verkeersongeval? Van de automobilist die het dodelijke ongeluk kan hebben veroorzaakt, ontbreekt ieders spoor. Het is zelfs mogelijk dat Robbers het doelwit is geweest van een aanslag. Maar waarom dan?
Op slag dient zich een lange rij verdachten aan, allen afkomstig uit de directe omgeving.
Dwars door dit gezelschap sinistere personages heen loopt telkens het meisje Lisa. Zij beschikt over het merkwaardige talent steeds op de plekken des onheils te belanden.
Vaardig en met veel gevoel voor suspense haalt Corine Kisling in haar roman, die zowel een thriller als een zedenschets is, langzaam het snoer aan waarin zij haar romanfiguren (en de lezer!) gevangen houdt.
De oplossing van de moord lijkt uiteindelijk eenvoudiger dan men had durven denken. Maar als niemand het meer verwacht, haalt Kisling nog één keer uit voor een apotheose die letterlijk naar adem doet snakken.

Bekroond met de Schaduwprijs 1997


   

Stijlen

Diepgang

Ontroerend

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

Corine Kisling

Meer over Corine Kisling

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 1,00
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 1,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 1,00