Tangen .
Tangen

Informatie

 • eBoek formaat
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Jaar
  1993
 • Taal
  Nederlands
 • Beveiliging
  Dit eBoek is op een andere manier beveiligd
 • Hoofdpersoon
  Meisje
 • Tijd
  1900-heden

Fragment

Anne van Eik snoof en keek om zich heen en wist met plotselinge zekerheid dat ze bang moest zijn. Het was nacht en ze stond blootsvoets op een braakliggend terrein dat onregelmatig begroeid was met laag struikgewas en onkruid, veel onkruid. Rechts van haar de manshoge restanten van een muur overwoekerd door klimop. Links een golvende donkere wand waarin witte vlekken schemerden als grote trillende ogen. Een zoete geur waaide haar richting uit. Vlier. In het licht van de volle maan tekenden zich her en der op de zandgrond zwarte grillige voorwerpen af en priemden stijve uitsteeksels als vangarmen in de lucht. De maan geeft schaduw maar geen kleur, dacht ze.
Dit veldje kwam haar vaag bekend voor, maar toch ook weer niet. Want onder het warme aroma van de bloeiende vlier dreef een andere, vreemde, koude geur die hier niet thuishoorde. De geur van rotte vis, van bederf en ontbinding. Er vloog iets langs haar hoofd, zó dicht dat ze de luchtverplaatsing tegen haar wang voelde. De klap van een inslaande paniek blokkeerde haar adem. Weg, ze wilde weg, ze moest weg. Een priemende pijnscheut in haar voetzool hield haar tegen. Ze keek en zag dat er iets glinsterde. Een vishaakje prikte door het vel tussen twee tenen en er welde een druppeltje bloed op langs het spitse puntje. Toen ze haar voet ophief zag ze een dun visdraadje bungelen aan haar voetzool.
‘Et voilà,’ hoorde ze iemand zeggen, eerst dof en daarna helder. ‘Et voilà.’

Tangen

Bewerk titel :

Corine Kisling

Bewerk auteursnaam :

€ 4,99


Zomer 1965, de vakantie begint. De geheimzinnige verdwijning van de padvinder Linus Pover werpt een stille dreiging over de anders zo rustige wijk 7 van de stad Ruistrecht.
Drie gewone families, die elkaar slechts oppervlakkig kennen van ouderavonden en amateurtoneel, raken verstrengeld in een aantal dramatische gebeurtenissen. Hun levens worden opgeschrikt door gruwelijke voorvallen die veelal ontstaan door misverstanden of het volledig ontbreken van communicatie.
In de wereld van de volwassenen lopen dromen, frustraties en fobieën door elkaar; voor de kinderen vormen werkelijkheid, verhalen en fantasie een onlosmakelijk geheel. Alleen de negenjarige Sofie Weber lijkt op een bodem van ellende vrolijk en onbeschadigd door het leven te huppelen. Maar in haar ontwaken gevoelens die verwijzen naar de naderende puberteit.


   

Stijlen

Diepgang

Ontroerend

Realiteitsgehalte

Spannend

Tempo

Tragisch

Over de auteur

Corine Kisling

Meer over Corine Kisling

Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00