Veelgestelde vragen .

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het gebruik van de Boenda site.
Staat je vraag nog niet in deze lijst? Neem dan contact met ons op via email info@boenda.nl !

Vraag:
Op welke manieren kan ik op Boenda betalen?
Antwoord:
Je kunt zowel met Paypal als met iDeal betalen.

Vraag:
Waarom staan er betalingskosten op de afrekening?
Antwoord:
Boenda rekent éénmaal betalingskosten per betalingstransactie. De meeste kopers schaffen echter per keer meerdere boeken aan. Wij kunnen die betalingskosten dus nooit van te voren bepalen en per eBoek aangeven.
Het gaat om de kosten die Boenda per transactie (niet per eBoek dus) moet betalen voor de afhandeling van een iDeal of PayPal betaling. Daarvan gaat geen cent naar onze rekening. Ook andere webwinkels moeten die transactiekosten op de één of andere manier aan hun klanten berekenen. Ons verkoopprincipe: '90% voor de auteur' staat geen verborgen verrekening aan klanten toe.
Natuurlijk onderhandelen we steeds met onze betalingsproviders voor scherpe prijzen, dat is ook in ons belang.

Vraag:
Kan ik bij Boenda ook papieren, gedrukte boeken bestellen?
Antwoord:
Nee, Boenda gelooft in het eBoek. Gedrukt werk kun je bij ons niet bestellen.

Vraag:
Kan ik mijn eBoeken van Boenda ook op een zogenaamde Kindle eReader lezen?
Antwoord:
Boenda levert eBoeken in het meest gebruikte standaardformaat ePub. Je kunt eBoeken in het ePub-formaat alleen lezen op een Kindle eReader als je ze eerst naar het zogenaamde Mobi formaat omzet. Dit kan heel eenvoudig met één van vele sites op Internet. Bekend en betrouwbaar zijn de onderstaande links. Je moet je eBoek wel eerst downloaden en op je eigen computer zetten. Kies voor het omzetten daarna één van de onderstaande sites:
Send EPUB to Kindle
en:
Zamzar free online converter
en:
Epub Converter  


Vraag:
Moet ik mij als lezer, auteur, of dienstverlener apárt aanmelden, of is één registratie voldoende om alle functies van Boenda te kunnen gebruiken?
Antwoord:
Als je je als lezer hebt geregistreerd, kun je je daarbij extra als auteur aanmelden. Je kunt ook als auteur een apart account aanmaken met je auteursnaam als inlognaam.

Vraag:
Hoe moet ik van mijn boekbestand in een tekstverwerker, een eBoek in het .EPUB bestandsformaat maken?
Antwoord:
Omzetten van het éne bestandsformaat naar het andere kun je vaak zelf, maar je kunt het ook door een dienstverlener laten doen. Met programma's als Calibre en Sigil kom je vaak al een heel eind met het maken van je eBoek.

Vraag:
Waarom betaalt Boenda maar één keer per maand aan de auteurs?
Antwoord:
Bij ieder overboeking worden door de bank betalingskosten in rekening gebracht. Bij afrekening per boektitel, drukken deze betalingskosten onevenredig zwaar op de inkomsten van de auteur. Gekozen is daarom, om maandelijks de boekinkomsten te totaliseren en deze dan met de auteurs te verrekenen.

Vraag:
Kan ik als auteur zien welke titels van mij zijn verkocht en hoeveel?
Antwoord:
Het tonen van je verkochte eBoeken en je verdiensten daaruit is momenteel niet mogelijk. Omdat we veel verzoeken krijgen om deze functionaliteit te bieden, werken we eraan om deze zo snel mogelijk te implementeren. Wel krijg je natuurlijk steeds per maand de verdiensten van je eBoek-verkopen gestort op je bankrekening.

 


Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00