Watermarking .

Watermarking

Kon je een papieren boek aan één iemand tegelijk uitlenen, bij een eBoek zijn de mogelijkheden technisch gezien onbeperkt. Doorverkopen mag niet, want het geestelijk product is en blijft eigendom van de auteur, maar het kan wel. Net als uitlenen, trouwens.

Om de verspreiding overzichtelijk te houden heeft de firma BooXtream een gepatenteerd systeem op de markt gebracht, watermarking. In tegenstelling tot DRM en andere beveiligingen veroorzaakt watermarking geen fysieke belemmering bij het downloaden van eBoeken. Het geeft ook nooit problemen bij het lezen van digitale boeken op verschillende apparaten of eReaders. Om die redenen was Boenda meteen enthousiast over watermarking en schafte als eerste webwinkel ter wereld de software aan.

Watermarking – ook wel Social DRM genoemd – bestaat uit een reeks van zichtbare en onzichtbare ‘digitale stempels’ die tijdens de koop in een split second worden aangebracht in het gekochte boek. De koper is zodoende altijd traceerbaar in geval hij het gekochte boek zou kopiëren en/of doorverkopen. ‘Watermarking vormt een uitstekende beveiliging tegen piraterij,…’ aldus Gert Jan de Vries, CEO van Boenda.nl, ‘...maar de beste bescherming blijft een lage prijs.’ Nog vragen over Watermarking? Neem dan contact met ons op via email info@boenda.nl!


Bestsellers

Zelf een ePub maken
Boenda
€ 0,00
Pijpsletje
J.P. Morgan
€ 0,00
De Zaak van de Slapende Man
Ben Scherpenzeel
€ 0,00

Net binnen

vijftig limericks
vijftig limericks
Harrij Smit
€ 2,95
liefde is loslaten
liefde is loslaten
Harrij Smit
€ 4,00
Losgelaten
Losgelaten
Harrij Smit
€ 5,00